Castellano
Noticies | Contacte | Qui som | Com comprar

Celler Terra Remota

 

ACCÉS USUARIS
Si ets aficionat al vi i al turisme, aquesta es la teva zona.

ACCÉS PROFESSIONALS
Publica el teu negoci i les
teves visites a la nostre web.

Terra Remota

Tel. 34 972 193 727 - Fax

Terra Remota - Arquitecte Pepe Cortes-Nacho Ferrer

Terra Remota - Arquitecte Pepe Cortes-Nacho Ferrer

321

Terra Remota és un celler nascut amb una marcada sensibilitat vers el territori en què s’assenta i que, en conseqüència, desenvolupa una forta vocació d’integració en aquest territori. Aquests conceptes són l’espina dorsal de la filosofia de Terra Remota, i, com es veurà, regeixen les actuacions del celler en tots els Sentits.

AQUEST CELLER DISPOSA DE VISITES GUIADES

VEURE VISITES

Situació: Els Tallats, km. 6 carretera de Capmany GI602 - 17751 Sant Climent Sescebes (Girona)

COMPARTIR
amb els teus amics

Història

Terra Remota és un celler propietat del matrimoni format per Marc i Emma Bournazeau, d’origen francès, però amb arrels catalanes. En concret, l’avi d’Emma Bournazeau era un català que va marxar a França just acabada la Guerra Civil i es va instal·lar a Perpinyà. Terra Remota representa per a aquesta família –i especialment per a Claude Florensa, pare d’Emma- un retorn a la terra de procedència, la recuperació d’una identitat perduda i, en definitiva, un retorn als orígens que posa fi a la nostàlgia pròpia de qualsevol procés d’exili. El somni de la família comença a fer-se realitat l’any 2000, quan adquireix a l’Empordà els terrenys que avui ocupa Terra Remota. Un cop adquirida, els Bournazeau es van adonar de l’existència d’alguns vells peus de cep, que revelaven l’antiga dedicació al cultiu de la vinya en aquest lloc, abandonat com a conseqüència del boom turístic que va viure l’Empordà als anys 60. Aquest fet va contribuir a refermar la seva idea de dedicar la finca a la viticultura.
En aquest sentit, l’experiència de Marc Bournazeau va ser decisiva i és que la seva vinculació al negoci vitivinícola no és nova. En efecte, Marc Bournazeau ha liderat dos cellers abans d’aquest, un d’ells al seu país d’origen, França (Château Saint-Roch) i l’altre a Xile (Bodega Las Niñas). Aquest fet tindrà una transcendència decisiva en la configuració del projecte i de l’estil dels vins de Terra Remota. Amb Terra Remota, Marc Bournazeau ha volgut abocar a l’Empordà la seva dilatada experiència en el món, per aconseguir el millor d’aquesta terra.

Descarregar PDF

Varietat de raïm

Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Syrah, Tempranillo / Ull de llebre, Chardonnay, Garnatxa Blanca

Productes d'aquest celler

ZONA BOTIGA

Vi TERRA REMOTA CAMINANTE

Semicrianza

Vi Blanc

+info

18,65€

Vi TERRA REMOTA CAMINITO

Semicrianza

Vi Rosat

+info

13,00€

Vi TERRA REMOTA CAMINO

Criança

Vi Negre

+info

15,00€

Vi TERRA REMOTA CLOS ADRIEN

Reserva

Vi Negre

+info

45,00€

VEURE TOTS ELS VINS DEL CELLER

VINYES

Terra Remota és una finca indivisa de 40 Ha., enclavada als contraforts de la serra de l’Albera, un terreny a la falda prepirinenca amb terrenys de sauló, resultat dels processos d’erosió de la serra granítica, erosió afavorida per la tramuntana. Aquest terreny és interessant per a la viticultura, ja que no és fèrtil i facilita un bon drenatge. Per altra banda, altres parcel·les de la finca –la minoria- presenten un terreny de naturalesa granítica, típic de l’Albera. Al llarg de 2 anys, entre 2003 i 2004, es varen posar en cultiu 23 Ha. Tot i la necessitat prèvia de rompuda del terreny, el celler va mantenir petites zones del boscatge autòcton (pi, alzina, roure, matoll...), en la seva voluntat de respecte al medi ambient que el caracteritza. Són en total 12 parcel·les diferenciades on s’hi ha plantat varietats i clons de baixa producció. La idea ha estat mantenir en part la producció típica de la zona Empordà, per la qual cosa es va plantar Garnatxa Negra (6 Ha.), Garnatxa Blanca (1,5 Ha.) i Ull de Llebre (1 Ha.); tot i que també es van plantar varietats millorants de llarga tradició a França i provada aclimatació a l’Empordà, com Syrah (6 Ha.), Cabernet Sauvignon (6 Ha.) i Chardonnay (1 Ha.). La finca compta a més a més amb una parcel·la de 0,80 Ha. de Chenin Blanc en règim experimental.

LA NOSTRA SELECCIÓ DE VISITES A CELLERS

Rutes de somni. Explori el sabor de cadascun dels nostres vins i conegui tots els secrets del cultiu de la vinya. Cada dia pot visitar diferents cellers i gaudir de l'art, cultura i gastronomia de la zona. Escull ara la teva ruta!

Disposem de 0 rutes de vi en la nostra secció. VEURE TOTES LES RUTES

Descobreix els millors llocs d'aquesta zona turística. VEURE ZONA TURÍSTICA

Celler Terra Remota

Giro-Rent, S.L. - Avinguda onze de Setembre, 70 - 17250 Platja d'Aro, Baix Empordà, Girona - Telf. 972 208 496

Diseño, programación y posicionamiento web por Novaigrup, Agencia de Marketing Online