Castellano
Noticies | Contacte | Qui som | Com comprar

Verema a l’antiga al Celler Espelt

 

ACCÉS USUARIS
Si ets aficionat al vi i al turisme, aquesta es la teva zona.

ACCÉS PROFESSIONALS
Publica el teu negoci i les
teves visites a la nostre web.

Inici Notícies a l'Empordà Verema a l’antiga al Celler Espelt Tornar

Verema a l’antiga al Celler Espelt 1Verema a l’antiga al Celler Espelt 2Verema a l’antiga al Celler Espelt 3

Verema a l’antiga al Celler Espelt

A les 10 del matí, aprofitant un dia explèndid, vàrem encaminar-nos acompanyats pels sons de gralles i tambors dels Grallers del Montgrí a una vinya que es troba just per sobre del Celler.

En arribar-hi, ens varen convidar a tothom a agafar galledes i tisores per anar veremant les vinyes de Garnatxa. Una vegada les galledes eren plenes, es dipositava el raïm en uns antics semals. L’experiència molt interessant per les imatges, sensacions i les olors (a raïm madur, barrejat amb olor a terra,.. i com no, la pròpia suor, perqué feia calor de debó!). Escolteu, quan bebeu una ampolla de vi, tingueu molt de respecte pel que costa!

No va faltar-hi un esforzar a peu de vinya amb pa amb tomàquet i embutits de la zona; també hi havia la típica arengada i tot acompanyat dels vins del celler Espelt. Una vegada varen tenir els semals plens, es varen carregar als remolcs dels antics tractors per transportar-los fins a l’era del Mas Espelt on després es trapitxaria el raïm amb els peus per obtenir-ne el most.

En Damià Espelt va portar-nos a un altra vinya més amunt del Mas Espelt on vàrem poder veure en acció una màquina de recollida automàtica de raïm. Tot un contrast amb la verema a mà!. No només vàrem poder comprovar la seva eficàcia i delicadesa al recollir i rentar el raïm, sino que vàrem poder “anar-hi a cavall”, en una experiencia única.

Finalment, la jornada va acabar amb un dinar on no va faltar-hi de res, amb música en directe del grup Rumba Tramuntana i ball inclòs de varis participants, i una exposició de Tractors organitzada gràcies als Amicis dels Tractors d’Època de l’Empordà.

El celler Espelt amb aquesta fantàstica iniciativa, que ha celebrat la seva tercera edició, vol mantenir vives les tradicions del sector vitivinícola i donar a conèixer a les noves generacions els sistemes que es feien servir antigament per a la recollida del raïm, abans que es mecanitzés part del procés.

Felicitats per l’iniciativa. Ens ho vàrem passar molt bé!

 • Celler relacionat amb l'article
 • Espelt Viticultors
  Espelt Viticultors és una empresa jove que compta amb noves instal.lacions a Vilajuïga i amb més de 200 hectàrees de vinyes, moltes d'elles dins del Parc Natural del Cap de Creus o del Paratge Natural...
 • Visita relacionada amb l'article
 • Visita al celler Espelt a Vilajuïga amb tast de vins
  La visita convida a trepitjar vinya, passejant pels camps que es troben entre el Celler i el Mas. Des del Mas, hi ha una vista espectacular de l’Empordà. De fet, les finques es troben dins o al costat...

Verema a l’antiga al Celler Espelt

Giro-Rent, S.L. - Avinguda onze de Setembre, 70 - 17250 Platja d'Aro, Baix Empordà, Girona - Telf. 972 208 496

Diseño, programación y posicionamiento web por Novaigrup, Agencia de Marketing Online